Bekken massage

Het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam. Men is er zich vaak niet van bewust, maar klachten aan het bekken kunnen voor vervelende situaties zorgen in de rest van ons lichaam.

Veel voorkomende bekken klachten zijn:
– klachten tijdens zwangerschap
– pijn aan het SI (sacro-iliacaal-gewricht)
– lage rugpijn
– pijn in de benen
– aanhoudende pijn in het bekken
– rusteloze benen
– slaapproblemen
– bekkenpijn na een bevalling of keizersnede
– buikklachten

Een bekkenmassage, wanneer kies je hiervoor?
Het bekken is een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Je zou kunnen zeggen dat je bekken een basis is. Het bekken draagt de daarboven gelegen organen en ligt aan de basis van de wervelkolom. Anatomisch gezien is het een complex gebied met veel banden, pezen, zenuwen en spieren die de taak hebben ons bekken en heupen sterk, stabiel en bijeen te houden.

De spieren in het bekken staan aan het begin van al onze bewegingen: zitten, lopen, staan, buigen, draaien en bukken. In het bekken worden de bovenste en onderste spieren van het lichaam met elkaar verbonden. Je rechte buikspier “start” bijvoorbeeld vanuit je bekken, maar ook de spieren aan de binnenzijde van je bovenbeen zijn er mee verbonden.

Door alle bewegingen en kracht die er op het bekken en de heupen rust wordt hier veel spanning opgebouwd, al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Alleen al het verminderen van de spanning in dit deel van je lichaam kan voordeel opleveren voor de overige functies in je lichaam. 

Bekkenmassage is een Therapeutische massage, hierbij laten we het lichaam, door langzame bewegingen te maken, aangeven waar de pijn, klacht of blokkade zit om er vervolgens extra aandacht aan te kunnen besteden. Net als bij andere massages zorgt ook een bekkenmassage voor een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en een ontspannen gevoel na afloop.

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!