Cupping therapie

Let op !…

Deze vorm van behandelen wordt integraal toegepast in de diverse vormen van therapeutische trajecten of behandelingen, dit gebeurt naar inzicht van de behandelend therapeut. Deze behandelvorm kan niet als losse op zichzelf staande behandeling worden geboekt.

Cupping therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is, deze therapie wordt onder andere gebruikt om spierknopen te ontspannen. Doordat de behandelde huid, het onderliggende weefsel en de spier goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om afvalstoffen af te voeren.

Door het stimuleren van het bindweefsel, verzacht de spierknoop waarna deze uiteindelijk zal verdwijnen. Cupping therapie kan op verzoek ingezet worden tijdens iedere massage behandeling.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de plastic cups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd. Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

– Kou en opkomende verkoudheid
– Triggerpoints
– Fibromyalgie klachten
– Spier- en gewrichtsklachten
– Hoofdpijn en migraine
– Rug-, nek- en schouderpijn
– Pijn in de onderbuik
– Zwelling of vocht in knie of enkel 

 

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel-verslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cuppingbehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.

Daar waar de cup is geplaatst kan een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter zonder nadelige gevolgen na een paar dagen vanzelf weer verdwijnt.

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!