Hot Stone massage

Let op !   …. Ivm het waarborgen van uw gezondheid en die van onze medewerkers worden hot stone massage`s niet uitgevoerd als de buitentemperatuur boven de 25 graden celsius ligt, om teleurstelling op voorhand te voorkomen zijn de hot stone massage`s in de maanden juli, augustus en september NIET te boeken.

Een hot stone massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe een al eeuwenoud ritueel is dat diende als basis voor ontspannen en onthaasten. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de “Holdstones”, In Azie en India waren de stenen de voorlopers van de accupunctuur-naalden, in Amerika wordt het al eeuwenlang door de indianen gedaan en ook Japan heeft zijn eigen vorm.

In 1993 werd hot Stone Massage in Amerika herontdekt door Mary Nelson. Haar La Stone therapie maakt gebruik van Basaltstenen, die zijn ontstaan uit de lava van vulkanen, die afgekoeld eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en daarom mooie ronde vormen hebben gekregen.

hot stone massage is een gecombineerde vorm van massage, thermotherapie en eventueel aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

De hot stone massage van Massagepraktijk  the hot stone

Onze hot stone massage is een combinatie-behandeling waarbij de therapeutische ontspannings massage wordt verrijkt met behaaglijk warme gladde basaltstenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed en lymfestromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt tussen de 45-50 graden. De warmte hiervan, dringt diep door in uw spieren en botten. Door de ultieme ontspanning verdwijnt de stress uit het lichaam en komt u mentaal tot rust.

Een hot stone massage ondersteunt en herstelt uw lichaam, voert afvalstoffen af en brengt het lichaam weer in balans!

 

Een hotstone massage is bij uitstek een aanrader voor of bij:
– mensen die gewoon eens lekker willen ontspannen
– stress
– slechte doorbloeding

Er kunnen aandoeningen of indicaties zijn waardoor u geen hot stone massage mag ondergaan. Relatieve contra-indicaties voor een hot stone massage zijn:

– Actieve ontstekingen
– Verwondingen (schaaf, snij, steek of brandwonden)
– Psoriassis
– Trombose
– Gevoelige of dunne huid

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!